Със заключителна пресконференция и церемония по откриването  приключи проектът за

...
Със заключителна пресконференция и церемония по откриването  приключи проектът за
Коментари Харесай

Приключи проектът за реконструкция на бул. „Трайко Китанчев“ в Търговище

Със заключителна конференция и гала по откриването  завърши планът за реорганизация на бул. „ Трайко Китанчев “ в Търговище по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “.

По плана бе освежен сектор от над 400 метра, от кръстовището на булеварда с ул. „ Трети март “ до кръстовището му с ул. „ Цар Освободител “.

В церемонията се включиха кметът доктор Дарин Димитров, управителният екип на Общината, екипът за ръководство на плана, медии, жители.

„ Този план успяхме да осъществяваме със средства, които са неусвоен запас от останалите планове за възобновяване на градската среда в Търговище по „ Региони в напредък “. Благоустрояването постоянно е било измежду главните ни цели. Затова, когато се появи опцията да продължим работата си по възстановяване на инфраструктурата, в къс период изготвихме плановото предложение, кандидатствахме и започнахме работа “, съобщи кметът.

Координаторът на плана инж. Полина Радославова обясни, че дейностите по реорганизация на бул. „ Трайко Китанчев “ включват уголемение на пътното платно и построяването на четирилентов път, велоалея, нови тротоари, озеленяване.

„ Общата стойност на плана е 1,6 млн. лева, от които над 200 хиляди лева са личен принос на Общината “, сподели инж. Радославова.

С рехабилитацията на бул. „ Трайко Китанчев “ дефинитивно завършва и планът за рационализация на градската среда в Търговище в границите на програмния интервал 2014-2020 година По този план бяха актуализирани още улиците „ Гладстон “, „ Велико Търново “, „ Трети март “, бул. „ Сюрен “ и част от квартал „ Запад “ 2. Изградено бе и кръговото кръстовище на бул. „ Митр. Андрей “.

Д-р Димитров съобщи, че локалната администрация към този момент гледа към новия програмен интервал на Европейския съюз.

„ Планът за интегрирано развиване на общината към този момент е признат. Към момента към момента няма нови Оперативни стратегии, по които да аплайваме, само че пък продължаваме да търсим други благоприятни условия за финансиране, с цел да модернизираме инфраструктурата в града и обитаемоте места в община Търговище “, сподели кметът.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР